Pesachbrev

Så blev det Pesach – vigtige helligdage og en dejlig lang ferie ligger foran os.

Pesach

I ugen op til ferien har hele skolen arbejdet med temaer, der hører til Pesach. Det overordnede tema har selvfølgelig været flugten fra Ægypten, der er blevet illustreret på fornemste vis af 2. og 3. klasse, der har lavet et fantastisk flot relief. Se billedet – eller kom forbi efter Pesach! De yngste elever har også både spillet teater og sunget frihedssange. Dejligt!

De ældre elever har arbejdet med frihed og slaveri – som jo desværre stadig er aktuelle emner i 2017. Også de har produceret spændende og gribende reportager og også selv prøvet at gennemføre ”modelretssager” for at få et indblik i, hvor svært det kan være at dømme retfærdigt. Jeg håber, at børnene har fortalt jer hjemme om alt det, de har oplevet!

Fredag holdt vi traditionen tro model-seder og for mig, der oplever min første pesach på Carolineskolen, var det en stor oplevelse. Jeg er så imponeret af, hvor engageret både børn og voksne tager del i de traditioner, der hører til højtiderne. Tusind tak for det!

Pop-Up-pesachbutik på Carolineskolen

Som I sikkert alle ved, har Carolineskolen lagt gymnastiksal til en pup-up butik med varer til Pesach i den sidste uge. Det har været god en oplevelse – og det har været sjovt at have så mange forskellige mennesker på besøg. Mange af børnene har været flinke til at hjælpe til med at bære varer og stille ting pænt op i butikken. Jeg tænker, at vi da sagtens kan sige ja til det en anden gang – og måske involvere børnene endnu mere. Det kan de nemlig også lære en hel masse af J

Den eneste, der har været lidt udfordret er vores sekretær Marianne, der dagligt har fået rigtig mange telefonhenvendelser om åbningstider, om priser, om der mon er kommet kyllinger, ost og saltagurker etc.

Strandvejen 93

I har forhåbentlig alle modtaget et brev fra vores bestyrelsesformand på Intra, hvor der står, at vi ikke flytter til Strandvejen til sommer som planlagt. Det er rigtig, rigtig ærgerligt, men desværre er det ude af vores hænder at ændre på dette……. Hvis man skal se bare et enkelt lille lysglimt er det, at vi i det mindste har bedre tid til at få indrettet den nye skolebygning optimalt.

Vi har brug for jeres opbakning – mere end nogensinde!

Selvom vi ikke kommer til at flytte til sommer, som vi havde håbet på og regnet med, så skal vi alligevel sørge for, at vi har den allerbedste skole for jeres børn – selvom de fysiske rammer ikke er optimale.

Det kan vi kun, hvis I bakker os op og deltager aktivt og konstruktivt i skolens liv – både når det handler om at følge med i børnenes skolehverdag, være med til at arrangere legeaftaler, respektere de jødiske helligdage, gi´ en hånd med, hvis der skal ordnes noget praktisk – og også tale godt om skolen i det jødiske samfund – og rette evt. utilfredshed de rette steder hen.

Ikke fordi I IKKE gør det nu – men bare som en slags reminder, hvis I ligesom os er skuffede over, at flytningen bliver udsat. Man kan selvfølgelig altid vælge at tage sit barn ud af skolen, hvis man er utilfreds med tingenes tilstand – men vi har brug for, at I bakker os positivt op, så vi kan bevare og udvikle Danmarks eneste jødiske skole med et helt unikt fællesskab, der rækker langt ud over årene i skolen. DET har jeg ikke set andre steder – og det er altså noget helt, helt særligt og værdifuldt.

Jeg beder også igen om jeres tålmodighed – for den skoleudviklingsrejse vi er taget ud på, er ikke bare ”a walk in the park”. Det kræver tid, mange kræfter og en helt ny måde at tænke skole på. Vi er godt på vej – men Rom (og Strandvejen 93 J) blev som bekendt ikke bygget på én dag…….

Lånte bøger – Et lille hjertesuk

Traditionen tro skal jeg lige flette et lille hjertesuk ind i mit nyhedsbrev…..

Denne gang handler det om de bøger, som børnene låner på skolen via Center For Undervisningsmidler. Hvis vi ikke afleverer bøgerne rettidigt, så skal vi både betale for de bøger, der mangler + en bøde. Det er rigtig ærgerlige penge at skulle af med. Så fremover sender vi altså regningen til de familier, hvor børnene mangler at aflevere bøger. Det håber jeg, at I har forståelse for!

Lukkedage i forbindelse med Pesach

Skolen har sidste skoledag inden Pesach den 7. april og børnene møder igen onsdag den 19. april. SFO og børnehave/vuggestue holder åbent mandag den 10. april indtil kl. 14, hvorefter alle holder en velfortjent Pesachferie J

Bedste hilsener og Pesach sameach!