Nyhedsbrev september 2017

20. september 2017

Noget om kommunikation….

Vi har gang i rigtig mange forandringer på Carolineskolen og løber rigtig stærkt – men vi, der står midt i det, glemmer nogle gange, at jer, der ikke er her til daglig, med rette kan have en masse ubesvarede spørgsmål – og især har brug for at vide HVORFOR vi gør nogle ting på en ny måde.

Vores børn er jo det dyrebareste vi har og vi ønsker, at de skal få det bedste ud af livet, få en uddannelse, få et godt job og i det hele taget få et lykkeligt og meningsfuldt liv.

Og når vi så vender op og ned på den måde, børnene går i skole på, så kan man som forældre frygte, at det kan komme til at gå ud over det, som børnene skal have med sig, når de slippes ud i den virkelige verden, som jo er i hastig forandring. Og I har selvfølgelig brug for at vide, at der er en mening med det, vi gør og føle jer trygge med det!

Så kommunikationen til og med jer står øverst på vores arbejdsseddel – og vi er lige nu i gang med at finde ud af, hvordan vi bedre (og mest forældrepædagogisk J) kan beskrive det, vi gør og ikke mindst hvorfor vi gør det.

Der er mange kanaler ind til jer og mange måder at nå jer på – skriftlige, mundtlige, grafiske, kunstneriske, men hovedsagen er, at vi får gjort jer bedre informerede!

Som den letteste del af det, genindfører jeg ”forældrekaffen” og håber på, at der møder mere end en enkelt op og drikker kaffe med mig og de medarbejdere, der har mulighed for at være med. Her kan vi tale om stort og småt, og vi kan forhåbentlig også svare på nogle af de spørgsmål der er, i en konstruktiv og positiv dialog, som sådan et kaffemøde indbyder til.

Første forældrekaffe er mandag den 9. oktober, hvor der vil være kaffe på kanden i Mediateket fra kl. 15:30, og hvor jeg håber at se rigtig mange af jer J

SFO

Som I ved, har Mai Britt valgt at søge nye græsgange og har forladt Carolineskolen. Det er vi naturligvis meget kede af, men respekterer også hendes ønske om at prøve sig selv af i andre sammenhænge. Søren Schimmang Hansen har heldigvis sagt ja til at være konstitueret SFO-leder i en periode. Bestyrelsen har besluttet, at den daglige ledelse af SFO skal overgå til børnehaven/vuggestuen fra 1. januar 2018, så vi får en pædagogisk rød tråd i alt det, der ikke er skole og en bedre udnyttelse af de mange kompetencer, vi har i huset. Vi bruger efteråret til at planlægge og skabe rammerne for et givende og spændende samarbejde til glæde for børnene.

Rosh Hashana

5. og og 6. klasse var tirsdag den 19. september værter for en traditionel Rosh Hashana middag for forældre og bedsteforældre. Eleverne havde selv lavet maden under kyndig vejledning af Pia Litwar. Det smagte dejligt og blev serveret professionelt og høfligt af de unge mennesker. Det lover godt for vores kommende fællesmåltider, som børnene jo skal være med til at tilberede. Katrine ”madmor”, var med noget af tiden og hun glæder sig nu endnu mere til at skulle lave mad sammen med børnene, når vi flytter.

Team Moses har været afsted på æbletur og kom hjem med mudrede gummistøvler og masser af dejlige æbler. De måtte vente en time på en bus, men klarede ventetiden flot med kiks og underholdt med sange, til stor glæde for de andre ventende passagerer.

Flytning til Strandvejen

Det er lige før jeg næsten ikke tør skrive det, men det ligger så fast som det næsten kan, at vi rykker ind på Strandvejen den 2. januar 2018. Inden da er der en masse ting, der skal ordnes og på plads, men med god hjælp skal vi nok nå det alt sammen. Vi GLÆDER os!

Tak til alle jer, der byder ind!

Jeg har sagt det før, men en god ting kan jo ikke siges for ofte! Tak fordi I byder ind med tilbud om hjælp til stort og småt – lige fra yogakursus i Klubben til tilbud om at hjælpe med at indrette Strandvejen. Det er verdensklasse – og en KÆMPESTOR hjælp for os. Så igen skal lyde: STOR, VARM TAK herfra!

Shanah Tova U’metuca