Nyhedsbrev oktober 2017

22. oktober 2017

Velkommen tilbage efter helligdage og efterårsferie!

Forældrekaffe

TAK til alle jer, der mødte op den 9. oktober og drak en kop kaffe med Lise Lotte, Olfert og mig. Det var super hyggeligt – og jeg håber at se ligeså mange eller flere til den næste forældrekaffe, der bliver mandag den 30. oktober fra kl. 15:30 i Mediateket.

Et af formålene med forældrekaffen er – udover at det er rart at mødes, at man helt uformelt kan stille os spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Vi havde lagt nogle plancher og nogle post-its, så man kunne skrive både spørgsmål, bekymringer, glæder og gode ideer. Dem lader vi ligge i Mediateket, så I kan skrive på, hvis der er noget, I synes vi skal vide eller svare på – og krydser fingre for, at ungerne ikke stikker af med dem J

Avisuge(r)

Som afslutning på vores første forløb med overskriften ”Kommunikation”, har alle eleverne arbejdet med aviser og nyheder under en masse forskellige former. Nogle har mødt den barske virkelighed udenfor Carolineskolens trygge mure – andre har brugt os på skolen som interviewofre – og jeg har virkelig fået mange meget interessante og også ret morsomme spørgsmål!

Børnene har lavet flotte, trykte aviser, reportager, film, billeder og tonsvis af vittigheder og konkurrencer. Jeg tænker, at I derhjemme har fået lov til at kigge med og set de fine resultater af et par ugers hårdt arbejde – ellers spørg dem! De vil så gerne fortælle!

Forandring

Det næste overordnede tema er selvfølgelig ”FORANDRING”. Vi skifter matrikel lige om lidt og skal finde os selv i et nyt hus, som vi sammen med børnene skal indrette, så det danner de bedste og mest optimale rammer for børnenes læring og samvær på vejen til ”Verdens bedste skole”.

Lærerne har sendt eller sender nyhedsbreve ud til jer, så I kan se, hvad der kommer til at foregå i de næste par måneder- og husk også at følge med i ugeplaner og på Docendo og tal med jeres barn om det hjemme!

Flytterod

Vi har meget travlt med at rydde op og smide ud. Det er helt utroligt, hvad der ligger af ting og sager, gamle bøger, fotografiapparater, mugne kufferter, dimser som ingen aner hvad er og alt muligt andet skrammel – og så har vi fundet mindst 15 gamle kaffemaskiner. En del ting er både skimlede og vandskadede, så vi smider ud med hård og ubarmhjertig hånd!

De mest interessante ting gemmer vi og laver en udstilling, som viser Carolineskolens historie, som måske kan give de af jer, der selv har gået her, et herligt nostalgi-kick J

Carolinefrisen

Takket være en fin donation fra et medlem af menigheden, skal alle børnene i løbet af november/december en tur på Strandvejen og bidrage til den flotte frise, der skal pynte muren når vi flytter ind. Tusind tak til Sofia Fisher og Elisabeth Arnby Heltoft for making it happen!

Månedens hjertesuk

Ja – I slipper altså ikke! Mange tager på ferie udenfor skolens ferieplan. Det er forståeligt, for der er stor forskel på priserne, når man rejser i eller udenfor skoleferierne. Men skolen står ikke stille, mens I nyder livet og familien et eller andet dejligt sted ude i verden – og jeres børn går glip af det, der sker i skolen, både fagligt og socialt. Når det så er sagt, så er tid med familien jo fantastisk og vigtig – måske det allervigtigste i vores liv.

MEN, det er også vores forventning, at I og børnene selv sørger for at holde jer opdaterede med, hvad der foregår i skolen, mens I er væk, så lærerne ikke skal starte forfra på undervisningen, hver gang et barn vender hjem fra en dejlig ferie i skoletiden.