Nyhedsbrev december 2018

TAK!

Det her nyhedsbrev bliver sandsynligvis det sidste fra min hånd. Tirsdag den 18. december har jeg min sidste arbejdsdag og skal sige farvel til 40 år i skoleverdenen og næsten to et halvt år på dejlige Caroline. Jeg holder ikke en stor og formel afskedsreception – det er ikke lige min stil, men siger stilfærdigt og uformelt farvel til børn og medarbejdere – og til de forældre, der har tid og lyst til at kigge forbi i løbet af dagen.
Min tid på Caroline har været den mest spændende, men også mest udfordrende i min lange karriere. Med bl.a. et kæmpe skoleudviklingsprojekt og flytningen til Strandvejen på arbejdsplanen.

Der er rigtig meget, der er lykkedes – men også en del, der stadig mangler, før Caroline kan kalde sig ”Verdens bedste skole, SFO, børnehave og vuggestue”. Viljen og engagementet blandt medarbejdere, bestyrelse og forældre er der – så jeg er sikker på, at det nok skal lykkes!

Jeg vil følge udviklingen på sidelinjen, for Caroline går i hjertet på én og er ikke et sted, man sådan bare lige slipper.

TAK til jer alle sammen for at have taget så godt imod mig, den ikke-jødiske skoleleder på den jødiske skole. TAK for gode samtaler, for sparring, for grin og balagan, for med- og modspil, for støtte og opbakning – men især TAK fordi I har sådan nogle vidunderlige unger, som jeg kommer til at savne rigtig meget! Pas godt på dem! De er noget helt, helt særligt!

Der er fuld gang i processen med at finde min efterfølger. Forhåbentlig kan bestyrelsen snart melde ud, at vedkommende er fundet. Indtil da er det Camilla Schou, der er konstitueret skoleleder.

Chanukkah står for døren

Det er en dejlig tid, vi går ind i. Lystænding hver morgen fra den 3. – 10. december og glade, forventningsfulde børn, der har produceret chanukkahgaver i lange baner i de sidste par uger. Husk også lige, at skolen først begynder kl. 8:30 til og med mandag den 10. december.

7. klasse øver på livet løs inden forestillingen: ”Bliver det mon Chanukkah i år” løber af stablen. Se mere om tidspunkt m.m. på Intra.

Torsdag den 6. december er den dag, hvor 0. – 6. klasse giver den ”Chanukkah-gas” fra morgenstunden, med hygge, sufganiot, sevonim og hvad der ellers hører til på sådan en festdag.

Pas på børnene om morgenen og om eftermiddagen!

Desværre har der i den sidste tid været nogle episoder, hvor nogen har kørt for stærkt ved skolen om morgenen. Heldigvis er der ikke sket noget, men det har været alt for tæt på. SÅ PAS NU PÅ! Små børn på vej til skole og børnehave er ikke helt trafiksikre – og det ville være helt ubærligt, hvis der skete et barn noget, fordi nogen har brug for at komme et minut tidligere på arbejde………

PHD om jødisk ungdomsliv

Maja Gildin Zuckerman, der er tilknyttet Stanford University i San Fransisco, arbejder på en PHD om jødisk ungdomsliv og antisemitisme i forskellige lande. Hun har tilbragt en god uges tid på skolen og talt med eleverne i 8. og 9. klasse, så danske, unge jøders stemme også kommer med i hendes doktorafhandling.

Fællesspisning på nye måder

Vi afprøver nogle nye måder at sidde sammen på til frokosten. De lange borde gav meget larm, så vi forsøger os med, at børnene sidder i mindre grupper, hvilket har reduceret støjen markant. Børnene spiser også mere, når vi sidder sådan – stort set alle fade bliver tømt – også dem med det sunde på J.

Der har desværre været nogle personalemæssige udfordringer i køkkenet i en periode, med sygdom etc., som bl.a. betød, at nogle klasser måtte have udsat deres køkkentjans. Men nu skulle alt være godt og køkkenet kører igen på næsten fuld kraft!

Ferie

Fredag den 21. december er sidste skoledag inden ferien. Første skoledag i det nye år er onsdag den 2. januar.

Chanukkah Sameach til alle

Pernille