Nyheder

Nyhedsbrev april 2018

 

Nyt logo – ny identitet

Så fik vi vores nye, flotte logo, som vi er meget glade for! Det peger ind i den nye tid på skolen – med både udviklingsprojekt, fusion med børnehaven og vuggestuen – og vores nye, fine bygning!

Logoet er tegnet af Lars Degnbøl fra Monokrom og viser Davidsstjernen med de karakteristiske to trekanter, men den er tegnet, så den også viser seks pile der peger udad som symbol på skolens forskellige og farverige børn og de mange forskellige muligheder skolegangen på Carolineskolen giver eleverne.

Logoet er bl.a. inspireret af de farverige vimpler, vi plejer at hænge op, når vi fejrer noget.

Fremadrettet vil I komme til at se vores logo mange steder – både som klassisk logo – men også foldet ud som vimpler i forskellige sammenhænge. Vi er i gang med at få lavet brevpapir med logo og ny adresse – og hjemmesiden får også et brush up med de nye farver og det nye logo.

Børnehaven og vuggestuen får også logoet på deres ting – det kommer alt sammen i løbet af de næste par måneder.

Jeg håber, at I også kan lide det!

Coding Pirates for 4. – 7. klasse

Den 18. april havde vi første succesfulde undervisningsgang med ”Coding Class”, med underviseren Jacob, der er kodeninjamaster i Coding Pirates og vores egen Miki. Der har været rift om pladserne på holdet – og ungerne havde det fantastisk! TAK til Henrik Bodnia, Steen Kirchhoff og Allan Stohn for et fremragende forarbejde, så vi kunne få det her sat i gang!

Legepladsen

Vi ville ønske at vi var længere fremme med legepladsprojektet – men som med så meget andet, er der nogle benspænd undervejs. Det viser sig, at den legeplads vi drømmer om – som bl.a. giver os den smukke have tilbage, koster meget mere end vi har råd til lige nu. Så vi hugger en hæl og klipper en tå og så må vi få de sidste ting, som der ikke er råd til i første omgang, når vi kommer til penge. Vi krydser fingre for, at arbejdet går i gang i løbet af de næste par uger.

Fællesspisning

Vi er imponerede over, hvor dygtige børnene er blevet til at spise sammen – og til at få ryddet op efter maden. Og så er vi især imponerede over, hvor flot maden bliver både tilberedt og præsenteret af de børn, der er med i køkkenet. Hvis nogen har glemt, hvad formålet med madskolen og fællesspisningen er, så har jeg lagt vores køkkenfolder på forsiden af Intra, så I kan få opfrisket hvorfor vi gør det her.

Et af vores pædagogiske fyrtårne er ”Fællesskab” og det fælles måltid er et af de stærkeste beviser på, at vi har det. Og ja, der er mere støj end ved middagsbordene hjemme – vi er trods alt næsten 200 mennesker, der spiser sammen – og for nogle af de yngste børnehavebørn er det vist lidt overvældende. Vi har sat bordene anderledes til de yngste og prøver os frem, for at finde den bedste måde at sidde sammen på. Og hvis det viser sig, at det er for meget for de små, ja så må vi finde en anden løsning. Vi har trods alt kun været på Strandvejen i godt to måneder.

Meget mere musik på skolen

Vi har fået mulighed for at hyre Maor til at give børnene mange flere musikoplevelser. Der er gang i en masse band og sangere og vi er vilde med, at de børn der har lyst, kan få lov til at udfolde sig. Maor har skrevet ud til jer alle sammen om dette nye tiltag på skolen. HUSK at sætte kryds i kalenderen når vi har koncert i maj måned. Læs mere om koncerten på Intra!

Udover Maor, har vi fået Channe Nussbaum tilknyttet skolen i ca. 10 timer om ugen. Hun arbejder med sang, med kor og et par enkelte bands – med særligt fokus på jødisk musik.

Jazzaften

Nu hvor vi er ved musikken – så inviterer Benn Chaves til koncert, hvor overskuddet går til støtte til skolen. (Læs mere om dato m.m. på Intra!) Hvor er det bare dejligt, at så mange stiller op og hjælper os med at samle penge ind til bl.a. børnenes legeplads! Pomgranate Girls samlede næsten 11.000 kr. ind til os ved deres velbesøgte ”Vin og Jazz” arrangement den 22. marts. STOR, STOR TAK til dem!

Indvielse

Vi planlægger at holde den første indvielsesfest i maj måned. Mange vil gerne se skolen – og selvom vi ikke er hverken helt eller halvt færdige endnu, så vil vi gerne fejre med de, der er tættest på os, at vi har fået sådan en dejlig skolebygning.

Samarbejde med Hellerup Skole

Søren har været forbi indskolingen på Hellerup Skole med henblik på at indlede et samarbejde med deres SFO og klub. Besøget var meget positivt og vi regner med, at både børn og voksne vil få rigtig meget glæde af hinanden og en masse gode oplevelser sammen.

Planlægning af næste skoleår

Vi er så småt gået i gang med at planlægge rammerne for næste skoleår. Det her skoleår har været temmelig turbulent med flytning etc., og der er ting, vi har forsømt – bl.a. tydeligere kommunikation til jer forældre. Det sætter vi fokus på nu, hvor der er faldet lidt mere ro over tingene!

Lockout – eller ej…….

I skrivende stund ved jeg ikke, om vi bliver ramt af lockout. På skolen er vi temmelig trætte af, at der endnu ikke er en afklaring – men hvis det sker, så har vi planerne klar. Som det ser ud, bliver vi nok nødt til at lukke skolen ved en lockout. Vi har simpelthen ikke personale nok til at kunne tage os forsvarligt af børnene. Men det hører I mere om, hvis det skulle ske. Lige nu krydser vi fingre for, at parterne finder en løsning, uden at det går ud over både børn og voksne!

Jom Hasmaut

Jom Hasmaut blev fejret i strålende solskin med sang, dans og selvfølgelig både grillpølser og is til børn og voksne!

Stort tillykke til 5. klasse, der vandt årets Melodi Grandprix!

Bedste hilsener

Pernille