Forældrebrev marts 2017

Så er det tid til et nyhedsbrev fra mig, nu hvor foråret er endelig kommet. Det mærkes på humørbarometeret, der stiger hos både børn og voksne, når solen endelig skinner.

Purimfest

Traditionen tro fejrede vi Purim på skolen den 10. marts. Det var min første Purimfest og en dejlig oplevelse, med festlige og sjove udklædninger, Purimgaver og et Purimstykke, der både var ualmindelig velspillet og utrolig morsomt. TUSIND TAK til Sarah Vain og 5. klasse for at give os andre en herlig oplevelse.

Vi har evalueret Purimfesten og aftalt, at vi næste år er lidt mere tydelige om rammerne for udklædning, så der ikke er børn der ved et uheld kommer til at optræde som noget, der kan virke stødende på andre. Nogle børn har det rigtig svært med at være klædt ud – og det skal der også være plads til…….

Pesach nærmer sig

I ugen op til Pesachferien sætter vi fokus på Pesach og alt det vigtige, den højtid betyder. Børnene kommer bl.a. til at arbejde med grundværdier som frihed, menneskerettigheder, slaveri, hvordan man kan opbygge et retfærdigt samfund og racisme på nye, spændende måder, der er tilpasset aldersgruppe og abstraktionsniveau. Vi glæder os!

Lærerne skriver ud til jer med en mere detaljeret plan for, hvad der skal ske i de enkelte klasser og hvilke læringsmål, der er for dette projekt.

Udover det sætter vi selvfølgelig også fokus på Pesachs mange dejlige traditioner og holder model-seder m.m. J

Undervisningsmiljøvurdering på Carolineskolen

Alle skoler skal ifølge loven udarbejde en undervisningsmiljøvurdering hvert tredje år. Vi har ikke kunnet finde en sådan i skolens arkiver, så det tager vi fat på nu.

Det betyder, at børnene (sandsynligvis fra 4. klasse og op) skal udfylde et digitalt spørgeskema om deres skolegang, trivsel m.m. De små taler vi med. Det bliver vores tre nye lærere: Marianne, Lise Lotte og Lars der sørger for, at børnene får svaret på spørgsmålene i skoletiden. Efterfølgende bruger vi resultatet af undervisningsmiljøvurderingen til at sætte fokus på de ting, vi ifølge børnene kan gøre endnu bedre J

I forældre får naturligvis også at vide, hvor og hvordan, vi sætter ind, ligesom resultatet af undervisningsmiljøvurderingen ifølge loven skal offentliggøres på vores hjemmeside.

Rullesko – Et lille hjertesuk

Traditionen tro skal jeg lige flette et lille hjertesuk ind i mit nyhedsbrev…..

Denne gang handler det om rullesko, som en del af de yngre børn har på i skole. De er super seje og vildt sjove – MEN, ungerne kører altså stærkt på de sko, og det er der ikke rigtig plads til indenfor. De bliver meget sure, når lærerne beder dem om at nøjes med at have rulleskoene på udendørs, men det er simpelthen for farligt herinde – især for dem, der bliver torpederet af et hurtigtkørende barn. Så kære forældre til børn med rullesko: Vær søde at give dem et par helt almindelige sutsko eller sko med i skole og hjælp os med at fortælle dem, at rullesko ligesom rulleskøjter hører hjemme udendørs i det gode vejr J

Stamcelleforskere in spe

Vores elever fra 7. og 9. klasse var inviteret i Maersk Tower for at bruge en dag som ”stamcelleforskere” som et led i et projekt skolen deltager i via Joshua Brinkmann og Danish Stem Cell Center. Jeg var så heldig at få lov til at være med – og udover at både de og jeg lærte en hel masse nyt om stamceller, var det en super oplevelse at se de unge mennesker dissekere befrugtede hønseæg og kigge på kyllingeembryoer og zebrafisk i mikroskop og ligne rigtige forskere. Så tak til Joshua og hans kolleger for en spændende dag i meget flotte omgivelser!

Lukkedage i forbindelse med Pesach

Skolen har sidste skoledag inden Pesach den 7. april og børnene møder igen onsdag den 19. april. SFO og børnehave/vuggestue holder åbent mandag den 10. april indtil kl. 14, hvorefter alle holder en velfortjent Pesachferie J

Bedste hilsener